Banjaluka.com

Set dokumenata za prijavu na posao

Bilo da se prijavljujete za posao, praksu, stipendiju ili stručno usavršavanje, set dokumenta koji Vam je neophodan za uspješno apliciranje je uglavnom isti. Kako biste ostavili najbolji utisak na potencijalnog poslodavca pripremili smo Vam primjere gotovih dokumenata. Brzim i lakim izmjenama obrazaca koje Vam nudimo u nastavku spremni ste za apliciranje!

Primjeri biografije

Prilikom prijave za posao možete da koristite jedan od ponuđena dva obrazca za biografiju. Ukoliko želite da Vaši podaci budu kvalitetniji i sa više detalja, te prikazani u standardizovanoj formi onda Vam preporučujemo da izaberete Europass CV format. Ukoliko želite da budete jednostavniji, direktniji i za manje vremena da upotpunite Vašu aplikaciju, pripremili smo i jednostavniji format biografije za Vas.

Motivaciono pismo

Budući da je danas teško doći do posla, motivaciono pismo je dobar način da se izdvojite od konkurencije. Pisanje motivacionog pisma je i najveći izazov prilikom pripremanja potrebne dokumentacije jer se putem njega direktno obraćate poslodavcu. Naglašava Vašu zainteresovanost za posao u konkretnoj organizaciji i na upravo toj poziciji. Često je presudan faktor u donešenju odluke poslodavca o zapošljavnju i zato je sastavni dio našeg standardnog seta dokumenata.

Pismo preporuke

Istraživanja su pokazala da preko 50% aplikanata u svojim prijavama za posao iznosi netačne podatke. Da biste povećali vjerodostojnost svojih podataka, korisno je da uz ostale dokumente priložite i pismo preporuke od vaših poslodavaca. Kako biste olakšali njihov dio posla, mi smo Vam obezbjedili pismo preporuke sa univerzalnim sadržajem u kojem je potrebno zamjeniti ga sa Vašim ličnim podacima i poslodavcu ga samo dostaviti na potpis.

Ukoliko nemate biografiju, motivaciono pismo i pismo preporuke, iste možete dobiti klikom na dugme ispod.