Banjaluka.com

Tri najjednostavnija koraka do unapređenja karijere

Promjena posla sigurno je jedna od najvažnijih i najvećih odluka poslije koje se život mijenja umnogome, ali ako ona bude kvalitetna i uspješna – život se mijenja na bolje.

Prvi korak – odluka o promjeni posla

Bezvoljan odlazak na posao često je povezan sa nezadovoljstvom na radnom mjestu. Ukoliko imate grč u stomaku pri pomisli na posao onda je možda krajnje vrijeme da razmislite o promjeni radnog mjesta.

Iako logično i očigledno zvuči ova odluka sigurno nije laka ali je ključna stvar koju prvu morate uraditi.

Bitna stvar je da se odlučite i za posao koji ima budućnost. Iskustva Informatičke akademije “InfoARS”, upravo pokazuju da je veliki broj ljudi, koji su se bavili drugim zanimanjima prošle i ove godine više nego zainteresovan da nauči da bude web designer, jer su prepoznali mogućnosti ovog posla. Zato u ovoj kompaniji imaju veliki broj ljudi koji se prijavljuju na kurseve i uče stvari koje do juče nisu ni znali, jer znaju da im to otvara vrata ličnog biznisa.

Drugi korak – dobro se informišite

Ukoliko želite da promenite posao potrebno je da budete pravovremeno informisani. Nekad je to bilo komplikovanije jer nisu postojale mnoge opcije koje danas imate na raspolaganju. To je povod zašto smo sačinili ovaj članak.

Srećom, za poslom danas u informatičkom dobu se mnogo ne traga, već postoji mogućnost da posao traži Vas.

Na našem se tržištu rada za to pobrinuo portal posao.banjaluka.com, koji svakodnevno objavljuje nove poslove, koji su u ponudi. Samo praćenje ovog portala na Facebooku može vam biti dovoljno da do Vas stižu najnovije informacije o ponudi posla.

Naime, tim portala Vam na Vaš e-mail može slati obavještenja u kojima možete pronaći sve poslove, koji se trenutno nude na tržištu rada, a koji odgovaraju Vašoj stručnoj spremi i interesovanjima. Nećete biti zatrpani svakodnevno oglasima koji Vas ne zanimaju već ćete ostati u toku sa ponudom novih radnih mjesta na kojima biste Vi željeli raditi i to sa područja Banjaluke ili inostranstva.

Prijavite u bazu kako biste primali obavještenja o željenim oglasima za poslove klikom na dugme ispod.

Treći korak – pripremite kvalitetno, CV, motivaciono pismo i pismo preporuke

Kada ste se ušetali u svijet informacija, ostaje Vam da napišete kvalitetan CV i motivaciono pismo, koji često budu presudni u odabiru kandidata, od strane poslodavaca. Loša aplikacija za posao može Vas koštati da ne dobijete isti. Zato dobro pripremite dokumentaciju za apliciranje.

Formu CV-a, motivacionog pisma i pisma preporuke možete preuzeti ovdje.